Contenu principal

Guery pakt de CSI5* Porsche Grand Prix

Photo

Texte

De Belgen hebben deze eerste editie van Knokke Hippique op een prachtige wijze afgesloten. Jerôme Guery rijdt na Rik Hemeryck met een nieuwe Porsche huiswaarts. Met Papillon Z versloeg hij Harrie Smolders en Don VHP Z. Wat een reclame voor de Belgische sport én voor de Belgische fokkerij, want zowel Papillon als Don zijn Zangersheide gefokte paarden, in ons land geboren. Michael Whitaker (Viking), de vroege leider in de barrage, werd uiteindelijk derde. België stond ook op vier dankzij Constant Van Paesschen (Citizenguard Taalex). Olympisch kampioen Steve Guerdat maakt de topvijf volledig. Kan het nog mooier?

Jerôme Guery: “Het was een ongelooflijke overwinning. Michael was zo snel in de jump off dat ik het niet meer mogelijk achtte beter te doen, maar ik nam een groot risico op de laatste rechte lijn, gaf een extra duwtje en won. Het is niet te geloven.”

Harrie Smolders miste de Porsche net, maar neemt zijn tweede plaats sportief op. "Jerôme is nu een snelle jongen met een snelle Porsche."`

Michael Whitaker gunde de overwinning aan de jeugd. Als tweede starter in de barrage wist hij dat hij niet aan de leiding zou blijven. "Op mijn leeftijd...", lacht hij.

Stephan Conter voegde er bij de persconferentie nog aan toe dat hij volgend jaar nog grotere plannen heeft met Knokke Hippique en uiteraard dankte hij alle ruiters, sponsors, bezoekers en natuurlijk de medewerkers om er zo'n geslaagde eerste editie van te maken.